Black Lives Matters!

Blir fruktansvärt illa till mods. Att människor blir behandlade på detta vis. 2016! Rått och kallblodiga mord är vad det är! Det som pågår i USA as we speak. Mår illa! Bägaren rann över totalt för mig när jag av en slump klickade på en video jag borde undvikit på Facebook.
 
Där två poliser håller ner en svart kille på rygg. De skriker och har laddade pistoler riktade mot honom. Han gör inget motstånd och ligger med armarna rakt ut från sidorna längs marken. Han är tyst och rädd. Poliserna fortsätter att skrika. Sen kommer skotten. Rakt i bröstet. Rädslan syns tydligt och han vrider sig i sin egen blodpöl. Min direkta reaktion av videon blir att jag börjar gråta. Gråta för mänsklighetens skull. För att hatet mot svarta är så starkt i USA. För att poliserna efteråt inte visar ånger över huvudtaget. För att personer under videon kommenterar "där fick han för att han inte lydde order". Tårarna rinner och illamåendet visar sig. Var finns empatin i världen?
 
Hur kan dessa poliser inte ifrågasätta sig själva? De avslutar någons liv som inte ens hade ett vapen i handen? De känner absolut ingenting när de ser livet rinna ifrån mannen i hans ögon. Likt ett jagat djur skjuter de honom med stolthet. Och detta fallet är ett av många kallblodiga avrättningar av svarta människor i USA av just poliser. Och de tror att de kan komma undan med det "bara" för de är poliser. De kan säkert vrida och vända på situationen. Oavsett vad som händer innan videon spelas in så borde man inte skjuta någon i syftet att döda. Vad har hänt? Till och med framför offrets egna barn har det mage att skjuta ihjäl honom!
 
Förstår varför andra tar rättvisan i egna händer och dödar poliser i detta nu. Förstår hjälplösheten, hopplösheten och rädsan. Varje gång du blir stoppad av polis för rutinkontroll kan vara din sista stund i livet. Det är din lott. "Bara" för din hud är mörk. Saknar ord! Är så fruktansvärt förbannad. Detta är ett övertramp av alla mått! Poliserna ska dömas til livstid för vad de har gjort mot dessa oskyldiga människor. Det går inte att gömma sig längre bakom en polisbricka. Rättvisa ska segra nu!