Julfirande För Oss 2016

Hej och Hå! Här ligger man mätt och belåten på juldagen efter en god middag. Marinerade revbensspjäll med ris, grönsaker och ett glas vitt. Ebba är nöjd över att vara hemma igen och ligger och sover så gott under min filt. Nyligen hemkomna från Dalsland där vi varit under julhelgen. En del packning tog vi med oss för att åka då vi även lilla Ebba skulle med. Första gången vi tagit med henne någonstans. Klart hos ska fira jul med oss hon också. Skötte sig så himla bra! Bilfärden upp var inga problem.
 
Fredagens traditionsenliga uppesittarkväll med familjen. Gröt och julskinkesmörgås. Umgås och ha det gött med mor, far, sambo, bror och Ebbakatten. Stormen Barbara drog fram och gjorde massa oväsen i huset under kvällen och natten. Medan på Julaftonsmorgonen var det dags för en ny tradition, nämligen juljoggen. Dock bara 1 km men bra med tanke på att man nyss vaknat. Följt sedan av frukost samt en lång fika innan dusch och annat fix tog vid.
 
Spontanbesök och fika med Alens pappas familj dessutom, innan julen tog vid på riktigt. Morbror med familj sedan på ingång. Julbordet uppdukat och bara att hugga in. Större delen av dagen var mobilfritt för min del då jag ville passa på att njuta så mycket som möjligt. Efter all god mat gjorde jag för första gången egen ris a la malta. Så gott! Kan äta ihjäl mig på det där! Mycket skratt och gemenskap rullade på under kvällen följt av klappöppning. Fick jättefina julklappar både jag och sambo. Efter en lång dag stupade vi med lätthet i säng för natten. Himla mysig julafton! Får 5 av 5 Jultomtar!
 
Dagen därpå väcks vi av både Ebba och mor som pockar på vår uppmärksamhet. Efter frukosten ger vi oss ut på en solig promenad genom "bygden". Ungefär efter 2.5 km var vi åter hemma. Lite lunch och lugna puckar för att sedan dra oss hemåt runt 14 tiden. Underbart att få komma hem igen och bara mysa ikapp!
 
Julhelgen i i bilder kantat av mycket kärlek!
 
Ebba poserar stolt på sitt julkort
 
Första lång bilturen med Ebba upp i de mörka skogarna!
 
Trivs bäst i Mors Trappa så hon har koll på Alla
 
Bästa Mor på denna Jord! Tack för en underbar helg!
 
Undertecknad och min galna sambo börjar bli övertrötta på julaftonskvällen
 
Juldagspromenad genom Ödeborg
 
 Bruket och Forsen i solskenet
 
Efter Storm kommer Solsken
 
Strax tillbaka
 
Trött Ebba på vägen hem
 

Inte bara Ebba som är trött inte