Stadens Sorgliga Öden

Mörker lägger sig över Uddevalla återigen. Blir bedrövad över alla tragedier som hänt staden den senaste tiden. Det senaste två åren har vi haft mer än någonsin. Blev påmind om detta återigen under fredagskvällen. En rattfyllerist kör på en medelålders kvinna på cykel runt halv tio tiden på kvällen. Hon skadas såpass svårt av detta att hon avlider på sjukhus. Rattfylleristen hamnar även inne i en trädgård med sitt fordon. Som då måste haft bra fart med sig. Olycksplatsen ligger precis där Alen har sin lägenhet. Dock var vi inte där just då. Men att folk ska behöva dö i den här staden är skrämmande. Åtminstonde när det orsakas av andra människor.
 
Trippelmordet är fortfarande ett färskt sår i staden. När tre personer blir avrättade på en parkering. Unga liv släcks. Skottlossning både i norra och östra delen. Båda med dödlig utgång. Gärningsmän och offer som knappt hunnit fylla 20 år. Troligtvis uppgörelser, droger eller pengar inblandat. Eller alltihop i en enda stor soppa. För inte så länge sedan hade vi en till påkörning av en cyklist med dödlig utgång. En gammal man fick sätta livet till. Flera misshandelsärenden. Bilolyckor. Och dessutom inbrott i just vår källare. Listan kan göras lång. De lugna tiderna känns vara förbi. 
 
Men trots allt elände och hopplöshet så vill jag ändå tro på att vi tillsammans står starka mot de onda krafterna. Att unga inte ska behöva se kriminalitet som enda utväg i samhället. Utan kunna få en dräglig framtid. För ju mer man nästlar sig fast i det onda ju svårare är det att komma loss. Att man ska ha stor respekt för att blanda bilkörning med både alkohol och droger. Skjutvapen med fel människor. För det behövs inte mycket för att släcka någon annans liv. Det kan gå på ett ögonblick. Har du otur så bestämmer någon annan när din tid är slut.
 
Vila I Frid! <3