QualityTime & Om HänsynsLöshet

Bestämde mig under gårdagen att jag ska skära ner på mitt mobilanvändande och sociala medier. Inte totalt rakt över för det är så intressant och härligt på många vis. Utan under delar av dagen. När man är sjukskriven blir det lätt att man låter dagen kantas av mycket mobiltittande. Eller som jag kallar det slötittande i onödan. För det händer inget speciellt på ett par timmar. Om man inte följer något viktigt då förstås. Men ni förstår. Så ska inte titta åt de sociala medierna förrän kl.18 på kvällen. Fylla dagen med annat som får mig att må bra helt enkelt. Första försöket denna fredag.
 
Och det har gått toppen. Åkte iväg till andra sidan stan för att hälsa på min underbara fruga Matilda. Köpte med mig lite gofika på vägen dit. Regnet följer mig bortåt. Ångrar att jag tog på mig vita tygskor. Men men. Spenderat större delen av dagen med min kära vän. Kaffefikande, pratandes om livet och få mysa med underbara Zelda och Sally. Detta stunder  som jag uppskattar så enormt och får mig att må toppen. Inte rört mobilen alls mer än att visa bilder från vår roadtrip häromdagen till Strömstad. Även bytt små tankefulla presenter med varandra. Köpte även med choklad som hon kan gotta sig med som fredagsmys senare. Drog mig sedan hemåt.
 
Middag följt av massage från brummen då det smärtar i min skuldra. Som brukar sprida sig ner i revben och fram i bröstkorg. Smärta jag inte önskar någon. Men med massage och liniment så lugnade det sig. Bestämde oss sen för en kvällspromenad till affären.
 
Men först stannade vi till vid olycksplatsen på vägen utanför. Redan en vecka sedan en kvinna miste livet här precis intill. Rattfylleristen körde på henne och sedan in i en närliggande trädgård. Kvinnan vid namn Kathrin var förskolelärare och mycket omtyckt av barn och anhöriga. De har lämnat mycket blommor, teckningar, brev och tänt ljus på platsen. Vi bidrog med fyra ljus. Man blir lika förfärad varje gång man åker förbi. Så otroligt onödigt lidande för båda parter. Nu får det vara bra med dödsolyckor i Uddevalla. I skrivande stund har jag bil efter bil fara förbi i rasande fart utanför. Nykter eller inte måste man ändå sakta ner! Ha marginal för oförutsedda händelser. Planera så behöver du inte ha bråttom. Andra ska inte behöva sätta livet till för du inte kan planera, låta bli att dricka, missbruka, stressa eller ha bråttom. När ska vi lära oss respektera att livet är skört på så otroligt många sätt?
 
Avslutar  kvällen med att trotsa chips och annat fredagsskräp. Mumsade istället på detta fruktfat. Godkväll!
 
#Uddevalla
Ewelina

Vad gott det såg ut! Ha en trevlig helg :)

Svar: Verkligen! Tack Detsamma! Såg att du var med i IKSU! Jag har länge tränat Judo som det också har i Umeå :)
Ellie

rememberthiis.blogg.se

gott :)

Svar: Verkligen! Skönt inlägg med ditt senaste inlägg "Tjoo". Känner igen det där när allt man gör blir skit ^^
Ellie