Ett Besök på Trollträffen

Under gårdagen besökte jag faktiskt för första gången judotävlingen Trollträffen i Trollhättan. Tidigare har jag antingen haft förhinder, inte mått bra eller inte känt för att vara där en hel dag pga av min värk. Dock åkte jag och Alen denna gång dit vid fyratiden väl till seniorpasset skulle starta. En stor och vacker hall som är perfekt för judotävlingar. Gott om plats och en stor läktare med bra överblick. Tre mattor på rad med gott om säkerhetsutrymme. Träffade en hel del både kända och nya ansikten. Sedan var det dags att hejja på klubbkompisarna förstås. Tarek placerade sig 5:a och Saga har redan tagit silver tidigare under dagen. Stort Grattis!
 
Övriga fem tappra klubbkamrater kämpade väl uppe på mattan och bjöd på bra motstånd. Men speciellt roligt att få se min bror David tävla. Var en hel del år sen jag sett han ute på tävling då jag inte kunnat vara med. Via klipp blir ju inte riktigt samma sak. Han vann två matcher och förlorade två. Tog sig både till semifinal och bronsfinal. Men det blev en hedrande 5:e plats för honom. Som syster känner jag mig jättestolt. Att se honom fortfarande ha lugnet och glädjen i att fortsätta tävla trots många år. Glad att få möta nya motståndare och finna nya bekantskaper. Att få skratta och glädjas åt andra med humöret på topp. Hela min judoresa har jag haft min bror vid min sida. Över 20 år. Alla upp och nergångar och slutligen graderingen till svart bälte. Är alltid tacksam och stolt över min bror.
 
De andra kämpade på men tyvärr gick ingen vidare trots någon enstaka vunnen match. Men det är just matchträningen som är viktig. Att tävla mot andra utanför klubben är jätteutvecklande både för ens teknik och psyke. Är stolt över mina klubbkamraters insats helt klart denna dag. Finalerna bjöd på både spänning och snygga tekniker. Att se namn som jag lagt på minnet var en upplevelse. Även se Ida Lingren från Judo5 som vi träffade förra helgen i Göteborg, gick och vann Damer - 57 kg. SuperGrattis! Nåväl. Idag har Färgelanda Judoklubb haft 5 stycken barn som tävlat ledda av David och Anders. Blev till slut två brons till Oliver och Liam. Bra jobbat! Over And Out!
 
 
#FärgelandaJudoklubb - #Trollträffen - Judo