Lev som du lär

Leva som man lär. Vet inte hur länge det uttrycket har funnits men har ändå en rotad betydelse i samhället. Att man ska vara sann mot sig själv lika mycket som man trycker på andra vad som är rätt och fel. Håller med mig själv så långt. Men man förväntar sig omedvetet också att denne person gör det samma i sin egen vardag. Kan vara alltifrån att äta ekologiskt, vara vegetarian, rösta på just det partiet, hålla sitt ord osv. Vaarför blir vi så chockade när den cirkeln bryts? Jo för våra förväntningar.
 
Visst att man försöker att leva som man lär. Ta tex mat, man vill inte äta skräpmat och därför med en gång nästan man förbjuder sig själv "Jag ska minsann aldrig..". Visst vissa är väldigt diciplinerade att hålla sig till det man bestämt sig för men de flesta faller någongång tillbaka eller låter sig äta i just den där stressande stunden. Men varför ska man då se det som ett misslyckande? Istället för att tänka jag håller mig till att undvika det så ofta det går och om man någon gång viker mig så klanka inte ner på dig själv för det. Det finns nog med negativa tankar i ditt huvud som ligger där per automatik. Sen finns det också en gräns i situationer med andra saker där jag faktiskt tycker att man inte kommer undan med att göra tvärtemot.
 
Politik är en sådan sak. Ämnen som att en politiker förljer lagen, inte uttnyttjar sin position, undivka mutor eller ingår i pakter som inte är positiva. Där går min gräns över vad som är acceptabelt. Den oskrivna lagen att man ska leva som man lär. Politiska skandaler går om vartannat. Att man styrs av pengar. Visst pengar underlättar helt klart ditt liv men det är otroligt svagt av människan att bli girig och vika för detta. Att gå emot dina principer bara för du har något att vinna på det. Då har du förlorat mot samhällets system. Politiker är valda av folket att vara en förebild och gå i den riktning och utveckling som vi vill ha.Inte uttnyttja allt det trevliga. Visst jag vet mycket väl att yrkesvalet som politiker inte alls är lätt, riskfritt och man är väldigt utsatt både för hot och att vara en offentlig person.
 
Men vill du se tillbaka på din politik-karriär med positivitet och att du har gott samvete över ditt arbete eller förvandlades du till en dålig person? Var sann mot dig själv oavsett om du är en offentlig person eller som medmänniska. Gör så gott du kan och erkänn när du gör fel, ljug inte till vilket pris som helst.Var ärlig och öppen så minskar det att folk börja spekulera om dig. Lever du som du lär det mesta av din vakna tid?
 
 
 
För och nackdelar - Makt - Nyhetsreflektering - Omgivning - Sunt Förnuft - Vardagsbetraktelser - falska fasader - människor - öppet sinne