Ideell Organisation 5

BRIS. Barnens rätt i samhället. Mycket fokus ligger just nu på utländska länder där folk och barn far illa både genom naturkatastrofer, krig och svält. Och det går fram väldigt tydligt att mycket bidrag går just dit. Men vi ska verkligen inte glömma bort vårt egna landsproblem. Därav just barn i vårt samhälle. Att många familjer lever på existensminimum och till och med ännu lägre. Att för många barn så existerar inte julen. Inga julklappar, julgröt eller lussebullar. Att kompisarna får dyra ipads och telefoner som de stolt visar upp när de umgås eller till och med i skolan. Känslan av att vara utanför och känna sig fattig är det inte svårt att sätta sig in i. Och lösningen är ju såklart inte att dessa fattiga barn ska få detsamma. Utan att kunna få en förbättrad situation med små medel. Att kunna få känna julkänsla och ha en bra relation till sin familj. Att barn skyddas från misshandlande föräldrar, alkolism och att bli sedd eller får sina behov prioriterade. Att arbeta aktivt med föräldrar som har en chans att förbättra situationen och inte bli med en gång fråntagna sina barn. Många myndigheter och organisationer behöver ha samma mål och samarbeta mellan varandra. Att lagar inte ska se olika ut eller behandlas olika beroende på var man bor och utifrån ekonomi.
 
Fakta om BRIS:
Ideell organisation för Barnens Rätt i Samhället.
Helt beroende av gåvor från privata och företags välvilja.
Man kan göra skillnad genom deras medlemsorganisation.
För 360 kr/år får du fjolårsrapport och tre övriga tidningar.
Man kan bidra på många olika sätt:Idéella fonder, testamente,
aktiegåva, nallegåva, högtidsgåva, minnesgåva,
skänka en julgåva eller ge bort ett medlemskap.
Även genom autogiro och 90-konto.
Hemsida: http://www.bris.se
Facebook: https://www.facebook.com/BRIS?fref=ts 
 
Det aktuella är just nu i jultider jag kom att tänka på alla dessa barn då just julen är en årstid där barnen står i fokus. De behöver inte vara mycket man kan bidra med för att göra ett barn glad på julafton. Ge ett bidrag idag minsta belopp kan vara ynka 50 kr och upp till högre summor. Tycker du att sveriges barns framtid är viktig, bidra med gott samvete idag!
 
 
Barn - Frivillig organisation - Glädje - Hem - Hjärta - Känslor - Makt - Omgivning - Vänlighet - ideell verksamhet - stressfaktorer