Vald Sanning

En tanke jag fick häromdagen. Har stött på det ett antal gånger nu. Godtrogna människor. Som är så inställda på att göra rätt i varje läge oavsett vem som säger det. Ett exempel. På tåget. Incheckningsapparaten funkade inte och vi båda hade kontoladdning. Vi satt mittemot varandra. Dem ropade ut i högtalarna att dessa var ur funktion. Och jag sa att ja man behöver ju inte betala extra i alla fall för att deras sytem inte funkar och tanten säger att "Jo kräver dem det så betalar man ju".
 
Man blir ju mörkrädd. Bara för att man får en arbetsuniform på sig så är deras talan lag. Det är det definitvt inte. Jag ska inte behöva betala extra för deras system fallerat. Att man så godtroget accepterar allting förstår jag inte. Det finns och kommer alltid att finnas människor som missbrukar sin position via sitt jobb. Det är fler än vad man tror. Just för att folk är så godtrogna och att man samtidigt kommer lätt undan med det. Logik och sunt förnuft är påväg att försvinna från samhället. Att tro att alla är goda och gör det rätta ska man inte räkna med. Ett annat exempel är Svininfluensa-vaccinet.
 
Samma där."Ja men det kan ju vara bra så riskerar man inte att bli sjuk". Det är ju just det man kan bli pga av det. Biverkningar. Som folk faktiskt fick i olika grad. Diskuterade vidare och frågade ja men vad finns det för information om vaccinet, hur är den testad och är den ens färdigutvecklad? Det kunde denna inte svara på och reflekterade heller inte över det. "Men får man den via jobbet så kan man lika gärna ta den och alla andra gör ju det". Hm. Själv tog jag den inte och jag såg inte mig själv insjukna efter det. Detta ogillar jag hela det här beteendet. Att man fastnar i sitt inrutade liv och tankar. Visst att alla får välja och tycka som det vill det är inte det som är problemet. Men ifrågasätt och läs på innan du tycker saker samt ha ett belägg VARFÖR du tycker så. Annars blir det lätt valda sanningar och fördomar som styr din åsikt. Öppna ögonen och ifrågasätt. Det lönar sig i slutändan. Hur godtrogen är du?